Tvarohový koláč s ovocem a želatinou
Recepty, MoučníkySuroviny
- těsto:
- 8 vajec
- 8 PL polohrubé mouky
- 8 PL práškového cukru
- 1 balíček prášku do pečiva
- 2 PL oleje
- 6 PL vody
- meruňkový džem
- Náplň:
- 500 g jemného tvarohu
- 250 g másla
- 2 balíčky vanilkového cukru
- citrónová kůra
- 2 konzervy mandarínek
- borůvky
- Želatinová poleva:
- (budeme vyrábět 2 polevy)
- 2 zlaté klasy
- 2 balíčky nápoje vitacit
- tang
- šťáva z kompotu
Postup Tvarohový koláč s ovocem a želatinou
Postup přípravy receptu
-
Těsto: uvedené suroviny na piškotové těsto smícháme, vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upeče 15-20 minut při 160°C. Necháme vychladnout a potřeme džemem.
Náplň: tvaroh smícháme se změklým máslem, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Vymícháme dohladka a odložíme do lednice.
Vychlazenou náplň natřeme na těsto a rozdělíme na polovinu pomocí alobalu. (Viz. Foto) Na náplň rovnoměrně poklademe ovoce.
Želatinová poleva: Zlatý klas si uvaříme ve 400 ml vody smíchané s kompotovou šťávou. Po uvaření husté směsi na závěr přimícháme Tang. Ještě teplou želatinovou polevou rovnoměrně polijeme koláč.
Stejným způsobem připravíme i druhou polevu a polijeme druhou polovinu koláče. Koláč necháme ztuhnout v lednici a nakrájíme až po úplném ztuhnutí.