Tvarohový koláč s ovocem a želatinou

Recepty, Moučníky

Suroviny

těsto:
8 vajec
8 PL polohrubé mouky
8 PL práškového cukru
1 balíček prášku do pečiva
2 PL oleje
6 PL vody
meruňkový džem
Náplň:
500 g jemného tvarohu
250 g másla
2 balíčky vanilkového cukru
citrónová kůra
2 konzervy mandarínek
borůvky
Želatinová poleva:
(budeme vyrábět 2 polevy)
2 zlaté klasy
2 balíčky nápoje vitacit
tang
šťáva z kompotu

Postup přípravy receptu

  1. Těsto: uvedené suroviny na piškotové těsto smícháme, vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upeče 15-20 minut při 160°C. Necháme vychladnout a potřeme džemem.

  2. Náplň: tvaroh smícháme se změklým máslem, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Vymícháme dohladka a odložíme do lednice.

  3. Vychlazenou náplň natřeme na těsto a rozdělíme na polovinu pomocí alobalu. (Viz. Foto) Na náplň rovnoměrně poklademe ovoce.

  4. Želatinová poleva: Zlatý klas si uvaříme ve 400 ml vody smíchané s kompotovou šťávou. Po uvaření husté směsi na závěr přimícháme Tang. Ještě teplou želatinovou polevou rovnoměrně polijeme koláč.

  5. Stejným způsobem připravíme i druhou polevu a polijeme druhou polovinu koláče. Koláč necháme ztuhnout v lednici a nakrájíme až po úplném ztuhnutí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!