Tvarohový koláč Adelka.9

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na těsto:
300 g hladké mouky
200 g másla (eventuelně Hery)
2 vejce
1/2 prášku do pečiva
Tvarohová náplň:
2 tvarohy
1 hrnek cukru
2 vejce
1/2 hořčičné sklenice oleje
2 lžíce rumu
1 vanilkový pudink (možno i s jinou příchutí) nevařený
1/2 litru vlažného mléka
čokoláda na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na těsto smícháme a vymačkáme na vymazaný plech s vyšším okrajem nebo pekáček.

  2. Dále v míse smícháme všechny suroviny na tvarohovou náplň, po částech rozmixujeme a rovnoměrně rozlijeme na těsto v pekáčku. Upečeme v troubě při teplotě 180°C. Že je hotovo poznáme, když je tvarohová směs na povrchu nazlátlá, eventuelně nahnědlá.

  3. Čokoládu na vaření nastrouháme na hrubém struhadle nebo na hoblinky a ihned po vyndání koláče z trouby, nasypeme na tvaroh. Vystydlý můžeme dát do lednice (při podávání je chutnější).

  4. Při servírování je možno dozdobit šlehačkou, ovocem, ale doporučuji ochutnat nejdříve samotné.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!