Tvarohový desert s ovocem

Recepty, Moučníky

Suroviny

225 g pohanky
250 g vařené červené řepy
750 ml zeleninového vývaru
2 lžíce olivového oleje
1 velká cibule
3 stroužky česneku
čerstvý kopr

Postup přípravy receptu

  1. Piškot: Žloutky s cukrem vyšleháme a postupně přidáváme všechny ingredience. Na konec kypřící prášek a vyšlehaný sníh z bílků. Dáme péct do trouby.

  2. Poleva: Odlijeme si trochu vlahého mléka do hrníčku, smícháme s želatinou a zbytek mléka, převaříme, mléko s želatinou přelijeme a chvíli mícháme. Poté necháme ztuhnou a vychladnout cca 1 hodinu.

  3. Mezitím si do mísy dáme máslo s cukrem a vajíčkem rozšleháme a přidáme tvaroh. Vychladlé mléko smícháme se zbytkem hmoty.

  4. Na upečený piškot naskládáme syrové nepečené ovoce a přelijeme hmotou. Necháme minimálně 4-5 hodin ztuhnout v ledničce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!