Tvarohovo-banánový koláč s mandlemi

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpus na formu o průměru 19 cm:
60-80 g celozrnných sušenek (ve zdravé výživě kupuji hobbits)
80-100 g jemných ovesných vloček (kupuji v Lidlu nebo i Emco je má)
6-7 lžic mléka
2 lžičky kakaa
Náplň:
2 tvarohy (je jedno zda ve vaničce či v alobalu)
1 malý jogurt
2 banány
trocha mandlového aroma
1-2 PL agáve sirupu (či jiného sladidla dle chuti)
1 lžička vanilkového pudinku (prášku)
mleté mandle na posypání

Postup přípravy receptu

  1. V misce smícháme rozdrcené sušenky, ovesné vločky, kakao a mléko.

  2. Máslem vymažeme dortovou formu, natlačíme do ní vzniklou směs a dáme ji předpéct do trouby na 175 stupňů na 10 minut (do spodu trouby je třeba dát pekáček s horkou vodou a nechat ho tam po celou dobu pečení).

  3. Během této doby smícháme suroviny na náplň a nalejeme ji na předpečený korpus. Náplň můžeme posypat rozemletými mandlemi.

  4. Koláč dáme péct do trouby ještě na 15 minut a poté snížíme teplotu na 150 stupňů a dopékáme cca hodinu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!