Tvarohové knedlíčky v meruňkové omáčce

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

250 g tvarohu
250 g polohrubé mouky
1 vejce
1 lžíce vanilkového pudingu
2 lžíce rozpuštěného másla
špetka soli
Na omáčku:
400-500 g zralých meruněk
voda na podlití
1 vanilkový cukr
mletý cukr podle chuti a kyselosti meruněk
3 lžíce vody
1 rovná lžíce vanilkového pudinku

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve uděláme omáčku. Meruňky umyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na kousky. Podlijeme troškou vody, přidáme cukry a dusíme do měkka. Měkké meruňky rozmixujeme ponorným mixérem. Rozmícháme pudink ve vodě a vlijeme do meruněk. Povaříme ještě 1-2 minutky.

  2. Z tvarohu mouky, vejce, másla, soli a pudinku zpracujeme hladké těsto. Uděláme váleček a nakrájíme na stejné kousky. Utvoříme kuličku velikosti asi pingpongového míčku. Vhazujeme do vroucí osolené vody a vaříme dokud nevyplavou.

  3. Uvařené knedlíky ihned podáváme s omáčkou, kterou necháme vychladit nebo ji můžeme podávat teplou. Sypeme skořicí, cukrem a zdobíme mátou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!