Tvarohová buchta dvou barev

Recepty, Moučníky

Suroviny

Tmavé těsto - budeme potřebovat větší hrnek než na tvarohové
1 hrnek mléka
3/4 hrnku oleje
2 vajíčka
1 hrnek moučkového cukru
1 prášek do pečiva
2 hrnky hladké mouky
2 polévkové lžíce kakaa
citronová kůra (nemusí být)
Tvarohové těsto
2 tvarohy
1 vanilkový cuk
1 vanilkový pudink (nevařit - vsypat)
1 hrnek moučkového cukru
2 vajíčka
1 hrnek mléka

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si zvlášť tmavé a zvlášť tvarohové těsto. U tmavého těsta je opravdu potřeba větší hrnek, protože tvaroh udělá větší hmotu a na plech by vám to potom tmavé těsto nevystačilo jako nám. Vše smícháme do jedné mísy a umixujeme mixérem.

  2. Až máme tmavé těsto hotové tak uděláme tvarohové. Pokud použijete vaničkové tvarohy tak bohatě bude stačit půl sklenky mléka, protože těsto bude samo osobě tekuté. Takže se nedivte že vám nezhoustne.

  3. Pokud nechcete mít hodně sladkou buchtu tak také bohatě bude stačit jenom půl hrnku moučkového cukru. Buď si připravíme vymazaný plech a nebo vyložený pečícím papírem.

  4. Nalijte přes polovinu tmavého těsta, důkladně stěrkou rozetřete do všech rohů a na něj nalijte tvarohové těsto.

  5. Určitě se vám těsta smíchají do jednoho, ale to vůbec nevadí. Klidně lehce rozetřete tvaroh do všech rohů. Navrch nalijte zbytek tmavého těsta a vyrovnejte povrch.

  6. Pečte v předehřáté troubě zhruba 1/2-1 hodinu. Záleží na troubě. Já jí měla hotovou během půl hodiny. Důležité je aby jste buchtu pravidelně kontrolovali dřevěnou špejlí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!