Turecká nevěstina polévka podle Annabel Langbein

Recepty, Polévky

Suroviny

6 lžic másla
3 větší cibule
1 malý rajčatový protlak
1 a 1/2 KL sladké papriky
1/4 KL cayenského pepře
1 a 1/2 hrnku červené čočky
3/4 hrnku bulguru
zeleninový vývar nebo voda
1 a 1/2 PL sušené máty
2 PL nasekané čerstvé máty
sůl
pepř
2 PL šťávy z citronu
bílý jogurt a citron na dochucení

Postup přípravy receptu

  1. Nasekáme cibule a v hrnci je na másle pomalu smažíme, dokud nejsou skoro měkké (cca 10 min). Přidáme rajský protlak, sladkou papriku, cayenský pepř a chvilku mícháme.

  2. Do hrnce přidáme čočku a bulgur, zalijeme vodou nebo vývarem. Osolíme a vaříme do změknutí asi 30 minut.

  3. Do polévky přidáme sušenou mátu, čerstvou mátu a šťávu z citronu, promícháme, vypneme a necháme uležet asi 15 min. Podáváme s bílým jogurtem, mátou a citronem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!