Tuniské kuře z Jižních Čech.

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

kuře cca 1,5 kg
2 větší cibule
1 paličku česneku
2 červené papriky
2 žluté papriky
2 zelené papriky
2 velká rajčata
6 velkých brambor
4 bobkové listy
4 nová koření
slunečnicový olej podle potřeby
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuře očistíme, opláchneme a rozsekáme na kousky – podle kloubů. Křídla v rameni, stehna každé na dva kousky v kloubech, prsa na čtyři díly.

  2. Osolíme, opepříme a vložíme do pekáče.

  3. Cibule oloupeme, nakrájíme na kusy a přidáme ke kuřeti.

  4. Česnek nasekáme na větší kousky, papriky očistíme a nakrájíme na široké nudle a také vložíme do pekáče. Rajčata spaříme, oloupeme, nasekáme a spolu s očištěnými a na čtvrtky nakrájenými bramborami, také dáme na porce kuřete. Přidáme koření a přelijeme olejem. Přiklopíme druhým dílem pekáče a dáme péct do trouby cca 220°C.

  5. Při pečení můžeme kontrolovat a případně podlévat vývarem anebo horkou vodou. Já nepodlévám, pekáče mi těsní a šťáva se neodpařuje. Po hodině a půl je hotovo. Nandáme na talíře od vší té dobroty přiměřeně a podáváme. Myslíme i na sebe. Jsou tam brambory a tak příloha není nutná.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!