Tuniské kuře z Jižních Čech.
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- kuře cca 1,5 kg
- 2 větší cibule
- 1 paličku česneku
- 2 červené papriky
- 2 žluté papriky
- 2 zelené papriky
- 2 velká rajčata
- 6 velkých brambor
- 4 bobkové listy
- 4 nová koření
- slunečnicový olej podle potřeby
- sůl
- pepř
Postup Tuniské kuře z Jižních Čech.
Postup přípravy receptu
-
Kuře očistíme, opláchneme a rozsekáme na kousky – podle kloubů. Křídla v rameni, stehna každé na dva kousky v kloubech, prsa na čtyři díly.
Osolíme, opepříme a vložíme do pekáče.
Cibule oloupeme, nakrájíme na kusy a přidáme ke kuřeti.
Česnek nasekáme na větší kousky, papriky očistíme a nakrájíme na široké nudle a také vložíme do pekáče. Rajčata spaříme, oloupeme, nasekáme a spolu s očištěnými a na čtvrtky nakrájenými bramborami, také dáme na porce kuřete. Přidáme koření a přelijeme olejem. Přiklopíme druhým dílem pekáče a dáme péct do trouby cca 220°C.
Při pečení můžeme kontrolovat a případně podlévat vývarem anebo horkou vodou. Já nepodlévám, pekáče mi těsní a šťáva se neodpařuje. Po hodině a půl je hotovo. Nandáme na talíře od vší té dobroty přiměřeně a podáváme. Myslíme i na sebe. Jsou tam brambory a tak příloha není nutná.