Tunel s bebe stříškou

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
4 vejce
4 lžíce pískového cukru
4 lžíce polohrubé mouky
2 lžíce velmi tmavého kakaa
2 lžíce vody
světlé BeBe sušenky
malinový pudink
čokoládový pudink
ztužovač za studena Dr. Oetker
šlehačka na ozdobu
ztužovač smetany

Postup přípravy receptu

  1. Těsto: Do sněhu z bílků postupně vmícháme cukr, žloutky, kakao, vodu a mouku.

  2. Těsto rozetřeme na velký plech a upečeme v troubě na 180 stupňů.

  3. Necháme vychladnout, poté si dle formy na srnčí hřbet změříme a nakrájíme těsto.

  4. Do formy na srnčí hřbet vložíme potravinářskou fólii a vyložíme jí těstem, které bude tvořit hřbet (tunel).

  5. Připravíme si dle návodu želé ztužovač, půl dáme do malinového a půl do čokoládového pudinku.

  6. Trochu malinového pudinku nalijeme na dno tunelu a vložíme opatrně bebe sušenky, aby tvořili za sebou korýtko ve tvaru V.

  7. Po stranách kolem sušenek opatrně lžičkou vkládáme zbytek malinového pudinku, jde to docela dobře, pudink je tuhý a sušenky drží tvar V.

  8. Poté do bebe korýtka dáme čokoládový pudink (trocha nám zbyde, takže svačina je jistá):-) a nakonec celý tunel přikryjeme zbytkem piškotového těsta, aby tvořil pokličku.

  9. Necháme řádně vychladit (alespoň 4 hodiny) a poté tunel vyklopíme na tác.

  10. Ozdobíme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem smetany dle vlastní fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!