Tuňákové smaženky

Recepty, Ostatní

Suroviny

80 g tuňáka ve vlastní šťávě (stačí drcený)
2 vejce
120-150 g strouhaného sýru (Eidam, Gouda)
1/2 lžičky sušeného česneku
bylinky (dala jsem sušené)
sůl
podle chuti pepř
---
krajíčky veky
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Tuňáka scedíme a smícháme s vejci, sýrem a zbytkem surovin. Mažeme na krajíčky veky. V nepřilnavé pánvi rozehřejeme malinko oleje a smažíme namazanou stranou dolů.

  2. Po chvíli otočíme a dosmažíme z druhé strany. Odkládáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk. Přizdobíme zeleninou a podáváme teplé. Kdo nechce smažit, stačí dát chlebíčky krátce zapéct do trouby.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!