Tuňák s kapary a máslovou polentou

Recepty, Ryby

Suroviny

2 steaky z tuňáka
citronová šťáva
1 lžíce kaparů
citronový pepř
1 lžíce studeného másla
sůl
olivový olej
hladkolistá petržel
Polenta:
100 g instantní polenty
sůl
1 lžíce másla

Postup přípravy receptu

  1. Tuňáka osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olivový olej a rybu z obou stran prudce opečeme - neměla by být zcela propečená, ale každý podle chuti. Rybí steaky vyndáme a udržujeme je v teple. Do pánve přidáme kapary a prohřejeme je. Na závěr vmícháme lžíci studeného másla, jemně krájenou petrželku a podle chuti dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem.

  2. Polentu připravíme podle návodu, promícháme s máslem a osolíme.

  3. Na talíře rozdělíme polentu a tuňáka přelitého máslovým sosem s kapary a petrželkou


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!