Tulipány (košíčky, oplatky)

Recepty, Moučníky

Suroviny

Stejné množství (gramáž) u všech surovin. Více v poznámce.
máslo
moučkový cukr
bílky
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo s cukrem vyšleháme metličkou do krémové konzistence.

  2. Přidáme bílky a pokračujeme ve šlehání dokud nemáme vše dobře spojeno.

  3. Nakonec přimícháme prosátou mouku.

  4. Hotové těsto nanášíme a rozprostřeme lžící na plech vyložený silikonem, nebo pečícím papírem a tvoříme co možná nejtenčí kolečka o průměru cca 10 centimetrů.

  5. Na plech vyjdou tři.

  6. Pečeme na 200°C cca 5 minut.

  7. Pomocí stěrky/obracečky vyndaváme z trouby, pokud možno jeden kus po druhém, a horké ihned dáváme na skleničku obrácenou dnem vzhůru a druhou skleničku o něco větší nasadíme otvorem na upečenou oplatku a lehce přimáčkneme. Oplatka velice rychle tvrdne. Ztvrdne-li oplatka ještě před tím než jsme jí dali tvar, dáme jí opět na chvíli do horké trouby.

  8. Tulipány plníme zmrzlinou, ovocným salátem, atd...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!