Trubičky z lístkového těsta
Recepty, MoučníkySuroviny
- 200 g hladké mouky
- 2 žloutky
- lžíce octa
- 8 lžic vody
- špetka soli
- Sníh
- asi 10 bílků
- cukr
- vanilkový cukr
Postup Trubičky z lístkového těsta
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dáme žloutky, vodu, ocet a špetku soli a po částech vmícháváme hladkou mouku a vypracujeme vláčné těsto.
Formy na trubičky i plech opláchneme ve studené vodě.
Těsto rozválíme na 3mm tenké a radýlkem z něho nakrájíme pruhy široké asi 3cm a dlouhé 15cm. Těmito pruhy těsta obtáčíme formy na trubičky tak, aby jeden závit druhý trochu překrýval.
Těsto při natáčení nevytahujeme. Konce těsta dobře přitiskneme a trubičky klademe na plech tímto přitisknutým koncem.
Pak je nahoře potřeme žloutkem a prudce pečeme.
Formičky vytahujeme až z prochladlých trubiček.
Trubičky pak plníme bílkovým sněhem. Ten připravíme tak, že do tuhého sněhu z bílků zašleháme jemný pískový cukr s vanilkou. Misku se sněhem postavíme do kastrolu s horkou vodou a šleháme, až je sníh hladký a jemný. Na jeden bílek dáváme 50 až 60g cukru.
Hotový krém plníme sáčkem s nasazenou trubičkou.