Trubičky z lístkového těsta

Recepty, Moučníky

Suroviny

200 g hladké mouky
2 žloutky
lžíce octa
8 lžic vody
špetka soli
Sníh
asi 10 bílků
cukr
vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme žloutky, vodu, ocet a špetku soli a po částech vmícháváme hladkou mouku a vypracujeme vláčné těsto.

  2. Formy na trubičky i plech opláchneme ve studené vodě.

  3. Těsto rozválíme na 3mm tenké a radýlkem z něho nakrájíme pruhy široké asi 3cm a dlouhé 15cm. Těmito pruhy těsta obtáčíme formy na trubičky tak, aby jeden závit druhý trochu překrýval.

  4. Těsto při natáčení nevytahujeme. Konce těsta dobře přitiskneme a trubičky klademe na plech tímto přitisknutým koncem.

  5. Pak je nahoře potřeme žloutkem a prudce pečeme.

  6. Formičky vytahujeme až z prochladlých trubiček.

  7. Trubičky pak plníme bílkovým sněhem. Ten připravíme tak, že do tuhého sněhu z bílků zašleháme jemný pískový cukr s vanilkou. Misku se sněhem postavíme do kastrolu s horkou vodou a šleháme, až je sníh hladký a jemný. Na jeden bílek dáváme 50 až 60g cukru.

  8. Hotový krém plníme sáčkem s nasazenou trubičkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!