Trochu netradiční bramborová kaše

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

cca 600 g brambor
1-2 lžíce solené drcené tresky
1-2 lžíce zakysané smetany
cca lžíce másla
horké mléko
sůl
drcený kmín
čerstvá smažená cibulka
zelená část jarní cibulky nebo pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory uvaříme s kmínem do měkka. Solíme trochu méně než obvykle, treska je slaná. Uvařené brambory scedíme, ale na dně necháme trošku vody.

  2. Přidáme horké mléko a máslo. Vyšleháme hladkou kaši. Přidáme jednu lžíci tresky a zakysané smetany. Ochutnáme a podle své chutě přidáváme smetanu, tresku a sůl.

  3. Nakonec vmícháme zelenou cibulku nebo pažitku. Podáváme horké sypané křupavou cibulkou. Pro milovníky brambor stačí studené mléko, podmáslí nebo salát, ale může se podávat jako příloha.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!