TRIO-buřt-brambor guláš
Recepty, OstatníSuroviny
- 3 různé druhy klobás (čabajská, vysočina, valašská)
- 1 cibule (velká)
- 3 lžičky mleté sladké papriky
- 2 brambory (větší)
- 1 žlutá paprika
- 2 bobkové listy
- 5 kuliček nového koření
- 5 stroužků česneku
- slunečnicový olej
- sůl
- kmín
- majoránka
Postup TRIO-buřt-brambor guláš
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce dáme olej a vložíme pokrájenou cibulku, opečeme do skoro hněda a přidáme na půl kolečka pokrájené klobásky.
Orestujeme tak, aby klobásky opustil v nich ukrytý tuk.
V trošce oleje rozmícháme mletou papriku a přidáme do hrnce společně s bobkovým listem a novým kořením.
Nakrájené syrové brambory na kostičky přidáme také a zalijeme vodou a lehce vaříme na mírném ohni.
Před koncem přidáme na kostičky nakrájenou žlutou papriku.
Dochutíme česnekem, solí, pepřem a majoránkou.
Dle potřeby dohustíme moukou rozmíchanou ve vodě a ještě lehce povaříme.
Přílohou není nutná a pokud ano tak je vhodný chleba, rohlík či houska.