TRIO-buřt-brambor guláš

Recepty, Ostatní

Suroviny

3 různé druhy klobás (čabajská, vysočina, valašská)
1 cibule (velká)
3 lžičky mleté sladké papriky
2 brambory (větší)
1 žlutá paprika
2 bobkové listy
5 kuliček nového koření
5 stroužků česneku
slunečnicový olej
sůl
kmín
majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme olej a vložíme pokrájenou cibulku, opečeme do skoro hněda a přidáme na půl kolečka pokrájené klobásky.

  2. Orestujeme tak, aby klobásky opustil v nich ukrytý tuk.

  3. V trošce oleje rozmícháme mletou papriku a přidáme do hrnce společně s bobkovým listem a novým kořením.

  4. Nakrájené syrové brambory na kostičky přidáme také a zalijeme vodou a lehce vaříme na mírném ohni.

  5. Před koncem přidáme na kostičky nakrájenou žlutou papriku.

  6. Dochutíme česnekem, solí, pepřem a majoránkou.

  7. Dle potřeby dohustíme moukou rozmíchanou ve vodě a ještě lehce povaříme.

  8. Přílohou není nutná a pokud ano tak je vhodný chleba, rohlík či houska.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!