Trikolora s grilovanými rajčaty a česnekem

Recepty, Předkrmy

Suroviny

Zelená:
2 hrsti rukoly
asi 2 lžíce olivového oleje
citronová šťáva
sůl
pepř
Červená:
4 grilovaná rajčata zbavená slupky
2 stroužky ve slupce grilovaného česneku
1 malá grilovaná cibule
3 lístky bazalky
pár lístků oregana
sůl
pepř
1-2 lžičky krémového bílého balsamica (nebo o něco méně bílého vinného octa)
Bílá:
150 ml smetany ke šlehání ušlehané do tuha
sůl
bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Zelená: Suroviny na pesto rozmixujeme a případně dosolíme nebo dokyselíme.

  2. Červená: Rajčata i cibuli nadrobno nasekáme, přidáme k nim vymáčknutý česnek, sůl, pepř a nasekané bylinky a dochutíme bílým balsamikem.

  3. Bílá: Šlehačku smícháme se solí a bílým pepřem. Můžeme použít i čerstvý sýr s trochou neušlehané smetany.

  4. Do skleniček vrstvíme nejprve rajčatovou směs, pak smetanu a nakonec rukolové pesto. Vychladíme a podáváme jako předkrm samotné nebo s opečenou ciabattou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!