Trikolora s grilovanými rajčaty a česnekem
Recepty, PředkrmySuroviny
- Zelená:
- 2 hrsti rukoly
- asi 2 lžíce olivového oleje
- citronová šťáva
- sůl
- pepř
- Červená:
- 4 grilovaná rajčata zbavená slupky
- 2 stroužky ve slupce grilovaného česneku
- 1 malá grilovaná cibule
- 3 lístky bazalky
- pár lístků oregana
- sůl
- pepř
- 1-2 lžičky krémového bílého balsamica (nebo o něco méně bílého vinného octa)
- Bílá:
- 150 ml smetany ke šlehání ušlehané do tuha
- sůl
- bílý pepř
Postup Trikolora s grilovanými rajčaty a česnekem
Postup přípravy receptu
-
Zelená: Suroviny na pesto rozmixujeme a případně dosolíme nebo dokyselíme.
Červená: Rajčata i cibuli nadrobno nasekáme, přidáme k nim vymáčknutý česnek, sůl, pepř a nasekané bylinky a dochutíme bílým balsamikem.
Bílá: Šlehačku smícháme se solí a bílým pepřem. Můžeme použít i čerstvý sýr s trochou neušlehané smetany.
Do skleniček vrstvíme nejprve rajčatovou směs, pak smetanu a nakonec rukolové pesto. Vychladíme a podáváme jako předkrm samotné nebo s opečenou ciabattou.