Tříbarevný moučník s ovocem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
600 g polohrubé mouky
300 g cukru
250 g rozpuštěného másla
2 x vanilkový cukr
2 prášky do pečiva
cca 700 ml mléka
3 lžíce kakaa na obarvení části těsta
2 lžíce rumu
Tvarohová náplň:
2 vaničky tvarohu
5 lžic cukru krupice
1 vanilkový puding
2 lžíce rumu
1 vanilkový cukr
broskvový kompot

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny, kromě kakaa, umícháme, upozorňuji, že zde nejsou vejce, nezapomněla jsem na ně. 2/3 těsta necháme světlé, zbytek obarvíme kakaem a po přidání kakaa ještě naředíme trochu mlékem.

  2. Formy vymastíme tukem, já mám teflonové, tak nevysypávám. Na dno dáme vrstvu světlého těsta, pak proužek tmavého, ale při okraji formy, na něj opět světlé a pak tmavé. Toho tmavého vždy méně. Mělo by to dělat proužky. Na poslední tmavé dáme lžící tvarohovou náplň, na ni větší kousky ovoce, dala jsem broskve, na ovoce zase tvaroh a na něj zbytek světlého těsta. Do formy na biskupský chlebíček jsem zvolila obrácený postup, začínala jsem tmavým těstem.

  3. Dáme péci do vyhřáté trouby na 180°C. cca 50 - 60 min. Zkoušíme špejlí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!