Trhané hovězí v cibulovo-hořčičné omáčce

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

500 g hovězího předního
kořenová zelenina
cibule
česnek
sůl
pepř
Omáčka:
4 velké cibule
50 g špeku + trochu sádla
2-3 lžíce hladké mouky
hovězí vývar
100 ml smetany
lžička hořčice
3 kuličky nového koření
sůl
pepř
mletý kmín

Postup přípravy receptu

  1. Omyté maso dáme vařit do vroucí vody (jen, aby bylo potopené) se zeleninou a kořením. Vaříme do úplného změknutí masa. Měkké maso natrháme dvěma vidličkami na vlákna, uchováváme ve vývaru.

  2. Na omáčku nakrájíme cibuli a slaninu na drobno. Na sádle opečeme slaninu a přidáme cibuli a kmín. Restujeme do zlaté barvy cibule. Trvá to asi 20 minut, mícháme, aby se nespálila.

  3. Do hotové cibule zarestujeme mouku a zalijeme vývarem - cca půl litru. Omáčku vaříme s občasným mícháním asi 15-20 minut.

  4. Před koncem vaření smícháme smetanu s hořčicí a přidáme k omáčce. Společně ještě provaříme. Omáčku není třeba moc dochucovat, stačí pepř. Díky silnému vývaru má výraznou chuť.

  5. Podáváme už maso zamíchané do omáčky nebo jako já, každému vlastní porci. Jako příloha můžou být brambory, těstoviny, noky nebo knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!