Třešňový koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

Pro 4 osoby:
230 g máslo
8 ks vejce
330 g mouka
500 g třešně
100 g vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Máslo ponechat v misce až dosáhne pokojové teploty a bude snadno roztíratelné.

  2. Rozklepnout vejce a oddělit žloutky a bílky.

  3. Žloutky přidat k máslu a dřevěnou lžící vymíchat do hladka.

  4. Nejprve přidat mouku, potom tuhý sníh.

  5. Formu vymazat asi 30g másla a vlít připravené těsto. Rovnoměrně posypat vypeckovanými třešněmi.

  6. Dát péci do středně vyhřáté trouby na cca 15-20 minut.

  7. Hotový koláč pokrájet a podávat pocukrovaný vanilkovým moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!