Třešňovo-mandlový koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

300 g vypeckovaných třešní
113 g rozpuštěného másla
2 vejce
80 ml mléka
150 g cukru krytstal
65 g hladké mouky
65 g polohrubé mouky
1,5 lžičky prášku do pečiva
55 g mletých mandlí
1 lžička vanilkového extraktu
½ lžičky mandlového extraktu
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Vejce pokojové teploty vyšleháme s cukrem na nejvyšší otáčky (3-5 minut), až je hmota bílá, přidáme vanilkový i mandlový extrakt, vmícháme pomalu mléko a zchladlé rozpuštěné máslo, v míse si smícháme všechny sypké suroviny a pomalu vařečkou zamícháme do těsta a přidáme třešně rozkrájené na čtvrtiny.

  2. Necháme si 14 třešní, které rozkrojíme na poloviny. Vylijeme do koláčové formy, vyložené pečícím papírem a s okraji potřenými máslem.

  3. Pečeme na 200°C 15 minut, potom koláč vyndáme, do kruhu dáme půlky třešní, a pečeme dále 15-20 minut, až je povrch zlatohnědý.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!