Treska zapečená v bramborové peřině

Recepty, Ryby

Suroviny

400 g filetů aljašské tresky
400 g brambor
3 lžíce olivového olje
1/2 citronu
2 lžičky tymiánu
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě. Přecedíme a brambory nakrájíme na kolečka.

  2. Do zapékací misky stříkneme olivový olej a položíme první vrstvu brambor.

  3. Na brambory poklademe plátky filetů tresky. Osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Zastříkneme citronovou šťávou.

  4. Přes plátky ryby poklademe horní vrstvu z koleček brambor. Osolíme, pokapeme citronovou šťávou a přidáme ještě tymián.

  5. Pečeme v troubě předehřáté na 200°C 10 minut, pak teplotu snížíme na 180°C a pečeme dalších 20 až 30 minut, podle trouby. Vrchní vrstva brambor by měla dostat zlatavou barvu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!