Treska ve slanině s hráškovo-bramborovou kaší

Recepty, Ryby

Suroviny

4 filety z tresky
8 plátků anglické slaniny
sůl
pepř
kmín
4 větší brambory
200 g mraženého hrášku
kousek másla
150 ml mléka
několik čerstvých lístků koriandru

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané, na kostky nakrájené brambory osolíme, okořeníme kmínem a dáme vařit. Když jsou brambory skoro měkké, asi 3-5 minut před koncem varu k nim přisypeme hrášek a dovaříme doměkka.

  2. Pak scedíme a rozmixujeme s máslem, mlékem a koriandrem na kaši.

  3. Filety z tresky lehce osolíme, opepříme a každý kousek obalíme dvěma plátky slaniny. Dáme je na plech a v troubě při 220 °C pečeme asi 15-20 minut, až je slanina pěkně křupavá.

  4. Na talíř dáme porci kaše a na ni klademe rybu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!