Treska v bramborové krustě
Recepty, RybySuroviny
- 3 filety z tresky
- štáva z půlky citrónu
- 3 větší brambory typu C-na bramborovou kaši
- 3 lžíce bramborové moučky
- 1 vejce
- 40 g Eidamu - nastrouhaného
- 1 lžice nasekané petrželky
- sůl
- pepř
- mletý muškátovy oříšek
Postup Treska v bramborové krustě
Postup přípravy receptu
-
Filety necháme rozmrznout a pokapeme trochou citronové štávy.
Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostičky a dáme vařit do osolené vody.
Až budou měkké, scedíme a rozšťoucháme na kaši.
Přidáme bramborovou moučku, vejce, sýr, citronovou štávu, petrželku a osolíme, opepříme a přidáme trochu muškátového oříšku. Vše pořádně promícháme.
Filety osušíme, bramborové těsto rozdělíme na 3 díly a filety stejnoměrně zabalíme do kaše.
Rozpálíme si na pánvi olej a filety z obou stran opečeme do zlatova. Raději pomaleji.