Treska s fazolkami a zeleninou

Recepty, Ryby

Suroviny

400 g tresky (bez kůže)
1 cuketa (20 cm)
1 mrkev
1 menší cibule
1 stroužek česneku
1 větší vyzrálé rajče
20 ks celých fazolových lusků
1 ks červené sladké papriky (špičatá)
hrubozrnná sůl
1 polévková lžíce balzamikového octa
1 čajová lžička balzamikového krému
1 čajová lžička koření Chop suey
1 čajová lžička koření Severské skampi
2 čajové lžičky višňového džemu
1 polévkové lžíce sójové omáčky
chilli dle chuti (já jsem dala 1 kávovou lžičku)
1 kávová lžička Solamylu
citrón
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Oprané a osušené filety z tresky pokapeme šťávou z citronu a necháme chvíli odstát. Posolíme a lehce okořeníme směsí koření Severské scampi. Na pánvi tresky krátce osmahneme, cca 2 minut po každé straně. Opatrně vyndáme a necháme v teplé nádobě stranou.

  2. Do rybího výpeku přidáme jemně nakrájenou cibuli a česnek a necháme zesklovatět. Přidáme nakrájenou mrkev na jemná kolečka, cuketu na menší podélné špalíčky, papriku na drobné čtverečky a rajče na malé kousky. Lehce posolíme, zamícháme a necháme 10 minut dusit. Občas zamícháme.

  3. Omyté fazolové lusky vložíme do hrnce do MV trouby, zalijeme vodou a osolíme. Vlníme 5 minut. Pak hrnec otevřeme a přidáme balzamikový ocet a krém. Hrnec zavřeme a vlními 2 minuty. Pak hrnec odstavíme.

  4. Po zmíněných deseti minutách přidáme k zelenině cca 4 polévkové lžíce vody (podle toho kolik zelenina pustí vody-ve vodě to nesmí plavat), koření Chop suey, sojovou omáčku a chilli pastu. Promícháme a asi po pěti minutách vypneme. Přidáme višňový džem a solamyl, rozpuštění asi v 1 PL vody. Zamícháme a necháme propojit chutě a vůně. Podáváme dle své vlastní fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!