Třepací dort

Recepty, Dorty

Suroviny

Korpus:
4 vejce (zvlášť bílek a žloutek)
4-5 lžic cukru
4-5 lžic polohrubé mouky
Krém:
2 smetany ke šlehání
2 mandarinkové kompoty (může být jakýkoli-podle chuti)
2 vanilkové pudinky Dr.Oetker Créme Olé (pouze tento typ)

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků a cukru ušleháme sníh. Pak přidáme žloutky a polohrubou mouku. Zlehka zamícháme a vlijeme do kulaté formy. Pečeme na 180°C 20 minut.

  2. Do uzavíratelné mísy nalijeme šlehačky, kompoty i se šťávou a vsypeme vanilkové pudinky. Mísu uzavřeme a třepeme, dokud necítíme, že hmota tuhne (stačí skutečně pár zatřepání). Krém naneseme na vychladlý korpus a dáme do ledničky ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!