Třený koláč s ovocem

Recepty, Moučníky

Suroviny

200 g hery nebo másla
200 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
3 větší vejce
250 g polohrubé mouky
300 g rybíz nebo jiné ovoce
cukr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Heru nebo máslo pokojové teploty nakrájíme na plátky a přidáme prosetý cukr, šlehačem šleháme do pěny,do máslového krému postupně přidáme žloutky s vanilkovým cukrem a znovu šleháme do pěny.

  2. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do utřené pěny vmícháme polovinu proseté mouky, pak polovinu sněhu, pak zbytek mouky, sněhu a vyšleháme dohladka.

  3. Těsto rozetřeme stěrkou do pekáčku vyloženého pečícím papírem, poklademe ovocem, kyselejší ovoce můžeme přisladit.

  4. Pečeme v předehřáté troubě při 180°C asi 30-40 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!