Třený koláč s ovocem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 200 g hery nebo másla
- 200 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 3 větší vejce
- 250 g polohrubé mouky
- 300 g rybíz nebo jiné ovoce
- cukr na posypání
Postup Třený koláč s ovocem
Postup přípravy receptu
-
Heru nebo máslo pokojové teploty nakrájíme na plátky a přidáme prosetý cukr, šlehačem šleháme do pěny,do máslového krému postupně přidáme žloutky s vanilkovým cukrem a znovu šleháme do pěny.
Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do utřené pěny vmícháme polovinu proseté mouky, pak polovinu sněhu, pak zbytek mouky, sněhu a vyšleháme dohladka.
Těsto rozetřeme stěrkou do pekáčku vyloženého pečícím papírem, poklademe ovocem, kyselejší ovoce můžeme přisladit.
Pečeme v předehřáté troubě při 180°C asi 30-40 minut.