Třená bublanina

Recepty, Moučníky

Suroviny

24 dkg polohrubé mouky
10 dkg másla
3 vejce (3 žloutky + 3 bílky)
15 dkg cukru moučka
1 prášek do pečiva
1/8 l studeného mléka
2 zavařené sklenice kompotovaného ovoce
Drobenka:
cukr krystal
máslo
polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Máslo s cukrem a se žloutky utřeme do pěny.

  2. Pak střídavě vmícháme mouku s práškem do pečiva a mléko. Nakonec vmícháme tuhý sníh.

  3. Těsto nalijeme na vymazaný moukou vysypaný plech, poklademe ovocem, které můžeme pokrájet na menší kousky.

  4. Pečeme na 180°C. Můžete dát drobenku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!