Toskánský tuňákový salát s fazolemi

Recepty, Saláty

Suroviny

1 plechovka bílých fazolí ve slaném nálevu (400 g)
1 konzerva tuňáka (185 g)
1 červená cibule
2 rajčata
2 lžíce jablečného octa
2 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
1/2 lžičky cukru
hladkolistá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Fazole scedíme, necháme dobře okapat a vsypeme do mísy. Tuňáka vyjmeme z konzervy, rozlámeme na menší kousky a přidáme k fazolím. Rajčata nakrájíme na malé kousky, cibuli na tenká půlkolečka a oboje také přidáme do mísy. Osolíme, opepříme a vše lehce promícháme.

  2. Olej prošleháme s octem a troškou cukru, vzniklou emulzi vlijeme do salátu a opět opatrně promícháme. Nakonec posypeme nahrubo nasekanou petrželkou. Před podáváním necháme salát asi hodinu odležet v chladu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!