Toskánský tuňákový salát s fazolemi
Recepty, SalátySuroviny
- 1 plechovka bílých fazolí ve slaném nálevu (400 g)
- 1 konzerva tuňáka (185 g)
- 1 červená cibule
- 2 rajčata
- 2 lžíce jablečného octa
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
- 1/2 lžičky cukru
- hladkolistá petrželka
Postup Toskánský tuňákový salát s fazolemi
Postup přípravy receptu
-
Fazole scedíme, necháme dobře okapat a vsypeme do mísy. Tuňáka vyjmeme z konzervy, rozlámeme na menší kousky a přidáme k fazolím. Rajčata nakrájíme na malé kousky, cibuli na tenká půlkolečka a oboje také přidáme do mísy. Osolíme, opepříme a vše lehce promícháme.
Olej prošleháme s octem a troškou cukru, vzniklou emulzi vlijeme do salátu a opět opatrně promícháme. Nakonec posypeme nahrubo nasekanou petrželkou. Před podáváním necháme salát asi hodinu odležet v chladu.