Tortilly po mexicku v Česku

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

600 g krůtího stehna
1 sáček koření na fajitas (k dostání v Lidlu, v super/hypermarketech, můžeme si připravit i sami, pokud by byl zájem, uvedu postup)
1 konzerva červených fazolí sterilovanych
100 g slaniny
350 g mražené kukuřice
1 PL másla
mexická salsa Taco (k dostání v Lidlu, v super-, hypermarketech, můžeme si připravit i sami, pokud by byl zájem, uvedu postup)
ledový salát
2 rajčata
kysaná smetana
papričky jalapeňos dle chuti
6 ks pšeničné tortilly (mohou být i pravé kukuřičné, ty ale nelze koupit, musíme si je udělat sami, pokud bude zájem, uvedu postup)
2 PL oleje
sůl
bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí maso odblaníme a očistíme, nakrájíme na malé nudličky. Odložíme stranou.

  2. Slaninu nakrájíme na malé kostičky, roztopíme a na slaninu vložíme konzervu fazolí. Přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, až se nálev zredukuje a zhoustne. Opatrně přisolíme. Na másle zahřejeme kukuřici, ohřejeme a lehce osolíme.

  3. Ledový salát nakrájíme nebo natrháme na kousky, rajčata na půl kolečka. Fazole, kukuřici, salát, rajčata, kysanou smetanu, salsu dáme do mističek, stejně jako jalapeňos.

  4. Na oleji osmažíme zprudka maso, přidáme koření fajitas rozmíchané ve 100 ml vody, dusíme doměkka.

  5. Mezitím připravíme stůl, nanosíme všechny mističky a v mikrovlnce, v troubě, na pánvi (dle možností), ale v každém případě zabalené v utěrce ohřejeme tortilly. V utěrce dáme na stůl, maso do misky.

  6. Tortillu dáme na talíř a na ní si dá každý, co je mu libo: salát, rajčata, maso, fazole, kukuřici, omáčku dle chuti, podle toho jak moc má rád pálivé zasype jalapeňos, osvěží kysanou smetanou. Zarolujeme a jíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!