Topinky s míchaným vejcem podle Lasyho

Recepty, Předkrmy

Suroviny

4 plátky chleba (ideálně celozrnného nebo kovářského)
4 vejce
1 stroužek česneku
1 cibulka (menší)
kečup
plnotučná hořčice
sůl
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Na másle zpěníme na drobno nakrájenou cibulku, přidáme plamen a vmícháme do ní rozšlehaná osolená vejce.

  2. Důležité je míchat vejce jen na začátku, aby se rovnoměrně smísila s cibulkou, potom už vejce jen lehce překládáme, aby nakonec vznikla celistvá vaječná hmota. Vejce odstavíme v momentě, kdy mají na povrchu ještě mírně tekutou konzistenci.

  3. Smažíme na silném plameni rychle, aby se nevysušila.

  4. Mezitím si v toustovači připravíme 4 topinky, potřeme je česnekem, posolíme a pomažeme kečupem. Vejce na pánvi rozdělíme na čtyři díly a klademe vždy na topinku.

  5. Na závěr vejce na topince zakápneme plnotučnou hořčicí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!