Topinky s hovězími proužky a cibulkou

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

400 g hovězí steak
čerstvě mletý pepř
Marináda:
8 lžic červeného vína
2 lžíce sójové omáčky
2 lžíce dijonské hořčice
1 lžička hnědého cukru
tymián
1 velká cibule
2 lžíce oleje
4 krajíce chleba
2 lžíce másla
1-2 stroužky česneku

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme marinádu: V misce smícháme víno, sójovou omáčku, hořčici, cukr a nakonec přidáme lístečky tymiánu.

  2. Maso nakrájíme na tenké proužky, opepříme je a naložíme na chvilku do marinády.

  3. Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka a na rozehřátém oleji ji osmažíme lehce - trvá to asi 4 minuty. Hotovou cibuli vyndáme z pánve tak, aby olej zůstal na pánvi a odložíme si ji stranou, někam do tepla.

  4. Maso vyndáme z marinády, necháme ho lehce okapat a vložíme ho na pánev po cibuli. Necháme ho restovat asi 2-3 minutky z každé strany. Poté na pánev vlijeme i marinádu a necháme ji zredukovat, až se tekutina vyvaří a zahuštěná šťáva obalí maso.

  5. Krajíce chleba lehce opečeme z obou stran, nejlépe nasucho v topinkovači, horké topinky pomažeme změklým máslem, které jsme utřeli z rozmačkaným česnekem, na to dáme trochu osmažené cibulky, naklademe maso a navrch dáme zbytek osmažené cibule.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!