Tofu pěti vůní se špenátovou rýží

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

200 g Tofu natural
1/2 lžičky koření 5 směsí
1 hrnek rýže
1 velká cibule
150-200 g mraženého sekaného listového špenátu
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Koření pěti vůní smícháme s polévkovou lžící oleje a směsí potřeme tofu nakrájené na plátky.

  2. Uložíme do krabičky s víčkem a necháme přes noc uležet v lednici.

  3. Následně lehce potřeme pánev olejem a tofu z obou stran osmažíme.

  4. Rýži propláchneme a uvaříme tak, jak jsme zvyklí.

  5. Cibuli nakrájíme nadrobno a na trošce oleje orestujeme do zesklovatění.

  6. Přidáme špenát, podlijeme troškou vody, osolíme, přikryjeme pokličkou a krátce podusíme. Já dusím obvykle maximálně tři minuty od té doby, co se špenát rozpustil.

  7. Nakonec vmícháme uvařenou rýži a případně dosolíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!