Tofu pěti vůní se špenátovou rýží
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 200 g Tofu natural
- 1/2 lžičky koření 5 směsí
- 1 hrnek rýže
- 1 velká cibule
- 150-200 g mraženého sekaného listového špenátu
- sůl
- olej
Postup Tofu pěti vůní se špenátovou rýží
Postup přípravy receptu
-
Koření pěti vůní smícháme s polévkovou lžící oleje a směsí potřeme tofu nakrájené na plátky.
Uložíme do krabičky s víčkem a necháme přes noc uležet v lednici.
Následně lehce potřeme pánev olejem a tofu z obou stran osmažíme.
Rýži propláchneme a uvaříme tak, jak jsme zvyklí.
Cibuli nakrájíme nadrobno a na trošce oleje orestujeme do zesklovatění.
Přidáme špenát, podlijeme troškou vody, osolíme, přikryjeme pokličkou a krátce podusíme. Já dusím obvykle maximálně tři minuty od té doby, co se špenát rozpustil.
Nakonec vmícháme uvařenou rýži a případně dosolíme.