Tofu na ačokči

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 marinované tofu
2 lžíce sojové omáčky
250 g ačokči
3 rajčata
2 lžíce hladké mouky
1 lžička oregana
1 lžička mletého kmínu
1 lžička bílého vinného octa
2 lžíce sezamu
olej

Postup přípravy receptu

  1. Tofu nakrájame na plátky a pokvapkáme 1 lyžicou sójovej omáčky.

  2. Zmiešame múku, rascu, oregano a tofu v zmesi obalíme. Vyprážame z oboch strán na oleji. Vyberieme a udržiavame v teple.

  3. Do výpeku dáme narezanú ačokču a paradajky a podusíme 10 minút. Ochutíme druhou lyžicou sójovej omáčky a vínnym octom.

  4. Na tanier naservírujeme zeleninu, na ktorú uložíme tofu a posypeme nasucho opraženým sezamom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!