Tofu cheesecake

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

200 g tofu natural
200 g sýra ricotta
2 vejce
4 lžíce lněných semínek
4 lžíce slunečnicových semínek
2 lžíce vlašských ořechů
2 lžíce kokosu
1 vanilkový lusk
1 citron
stevie nebo cukr

Postup přípravy receptu

  1. Lněná a slunečnicová semínka namočíme na 4 hodiny do vody. Poté je přesuneme i s vodou do mixéru, přidáme vlašské ořechy a kokos a vše umixujeme na hustou hladkou hmotu, trvá to asi 2 minuty.

  2. Do směsi zašleháme 1 bílek a takto připravené těsto“ vylijeme do formy vyložené pečicím papírem.

  3. Nyní dáme do mixéru tofu, sýr a 4 odměrky stevie. Přidáme šťávu z 1 citronu a vyškrábaná zrníčka z vanilkového lusku. Všechno rozmixujeme dohladka, v případě potřeby ředíme vodou, aby nebyla směs díky tofu hrudkovitá.

  4. Nakonec přidáme zbylý žloutek a 1 celé vejce a lehce zamícháme. Nalijeme na spodní vrstvu, ozdobíme vanilkovým luskem a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 40 minut, dokud nezačnou okraje začnou lehce zlátnout.

  5. Cheesecake necháme vychladit v lednici minimálně 4 hodiny, nejlépe však do druhého dne. Není příliš sladký, kdo je na sladké, doporučuji cukru přidat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!