Toffifee košíčky

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto:
280 g hladké mouky
20 g kakaa
150 g másla
50 g třtinového cukru
špetka soli
asi 80 ml studené vody
Náplň:
2 hrnky krupicového cukru
1,5 hrnku vody
2 lžíce másla
200 ml smetany ke šlehání
Kromě toho:
lískové oříšky
bílá čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme mouku, kakao, máslo, cukr a sůl a vytvoříme drobenku. Pak postupně po troškách přimícháme vodu a hněteme, až se utvoří hladké těsto. Necháme ho odležet 30 minut v chladu. Pak těsto rozdělíme na dílky, z každého dílku utvoříme kuličku a tu roztlačíme do formičky na malé košíčky. Pečeme při 180°C asi 15 minut. Upečené košíčky opatrně vyklepneme z formiček a necháme vychladnout.

  2. Připravíme náplň: V kastrolku smícháme cukr a vodu a necháme vařit. Když se začne tvořit světle hnědý karamel, přimícháme máslo a smetanu. Stále mícháme, až se všechny kousky rozvaří a vznikne hladký karamelový krém. Ještě teplým karamelem naplníme košíčky.

  3. Do každého pečeného košíčku vložíme lžičku karamelu a do karamelu zaboříme jeden lískový oříšek. Bílou čokoládovou polevu necháme rozpustit a košíčky nakonec několika čárami bílou polevou dozdobíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!