Toastová roláda

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

toastový chléb
šunka
2 pomazánková másla
2 tavené sýry
česnek
čerstvá paprika
pažitka nebo jarní cibulka
zakysaná smetana
zelenina na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Toastový chléb okrájíme a kůrky nakrájíme na malé kostičky, které použijeme do náplně.

  2. Pomazánkové máslo, sýr a česnek dobře rozmícháme a půl si dáme stranou na potření a ozdobu. K té druhé půlce přidáme kostičky chleba, půl zakysané smetany, nakrájenou papriku a pažitku. Dobře promícháme.

  3. Roztáhneme si potravinářskou folii, rozložíme plátky šunky (tak 3x3 nebo 3x4), potřeme česnekovým máslem, uložíme okrájený toastový chléb a dobře přitlačíme.

  4. Chléb znovu potřeme česnekovým máslem a opět poklademe šunkou. Teď navrstvíme připravenou náplň. Pomocí folie roládu zavineme a uložíme do lednice, nejlépe přes noc.

  5. Druhý den dozdobíme zbylým česnekovým máslem a ozdobíme zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!