Tmavý řízek s bramborovým salátem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

krkovička na plátky
tmavá strouhanka (já si namlel svoji z přebytků tmavého pečiva)
vejce
sůl
pepř
hladká mouka
sádlo a olej na smažení
Salát:
8 větších brambor
2 mrkve
1/2 hrnku kukuřice
1/2 hrnku hrášku
4 větší sterilizované okurky
2 vejce
2 lžíce hořčice
sůl
pepř
tatarka (dle chuti)
popřípadě bílý jogurt

Postup přípravy receptu

  1. Krkovičku osolíme a opepříme po obou stranách a obalíme v trojobale.

  2. Dáme smažit do trouby na 180 stupňů.

  3. Ze surovin uděláme salát. Přidáme tatarku. Kdo má rád zdravější verzi, nahradí tatarku bílým jogurtem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!