Tiramisu do skla

Recepty, Moučníky

Suroviny

Zbytky korpusů
2 PL instantní kávy
2 PL Whisky
vanilková tresť
poamzánkové máslo (kvalitnější, dala jsem Madetu)
smetana ke šlehání
ztužovač šlehačky
moučkový cukr(tolik, kolik to chcete sladké, já dala 2PL)
hořké kakao
2 PL Granka (pro děti korpusy nechat nasát v roztoku)
ovoce
máta(na dozdobení (použila jsem ty Mišpule, ty mě tady zaujaly)

Postup přípravy receptu

  1. Máslo s cukrem, ztužovačem, pár kapkami vanilkové tresti, jednou lžící whisky a smetanou vyšlehat do husta (pomužte si utěrkou, nebo deklem, jinak máte vymalováno,než to zahoustne:-))

  2. Zbytky korpusů, které si pro takové dezerty schraňuji na mrazu, vymáčet ve směsi z kávy, whisky a pár kapek vanilkové tresti.

  3. Dáme na dno sklínek.

  4. Na to naneseme krém, zarovnáme s krajem sklínky.

  5. Poprášíme pomocí cedníčku kakaem a dozdobíme dle fantazie.

  6. Nechat trošku uležet, ale dá se hned.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!