Tilapie, zapečená s mozzarelou a houbami

Recepty, Ryby

Suroviny

4 porce chlazených filetů z tilapie (ne zmražených)
šťáva z 2 citronů
sůl
bílý pepř
60 g másla
250 g hnědých žampionů
200 g mozzarelly
bazalka
zelená cibulková nať
drcený kmín

Postup přípravy receptu

  1. Porce ryb posolíme, opepříme, zlehka pokapeme citrónovou šťávou a necháme v chladu rozležet.

  2. Plech vyložíme pečicím papírem, potřeme částí másla a rozložíme na něj porce ryb. Pekáček vložíme do vyhřáté trouby a pečeme ryby zvolna cca 10 minut na 160-170 stupňů.

  3. Houby si mezitím očistíme, pokrájíme a zpěníme je na zbytku másla. Mírně houby osolíme, přidáme drcený kmín a podusíme.

  4. Předpečenou rybu vyndáme, pokryjeme ji nakrájenými plátky mozzarely a dopečeme ještě na cca 5-10 minut, jen co se sýr roztaví.

  5. Porce ryby rozdělíme na talíře, posypeme podušenými houbami, posypeme posekanou bazalkou a zelenými natěmi. Podáváme s pečenými bramborami, domácími hranolkami nebo jen s pečivem a salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!