Thajské pikantní kuřátko

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí stehna (paličky, křídla)
2 lžíce oleje
1 lžíce chilli omáčky
1 lžička černého pepře
2-3 lžíce sójové omáčky
1-2 lžíce limetkové šťávy
1 lžíce hnědého cukru
2 lžičky čerstvě nastrouhaného zázvoru
2 utřené stroužky česneku
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso lehce osolíme a naložíme do marinády, připravené rozšleháním všech ostatních surovin.

  2. Marinujeme nejméně 2 hodiny, nejdéle přes noc.

  3. Podlijeme malým množstvím vody a pečeme při 200°C doměkka (doba záleží na velikosti a druhu použité části kuřete).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!