Thajské kuřecí soté

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

300 g kuřecích prsou
1 lžíce kukuřičného škrobu
1 lžíce rybí omáčky
1 lžíce řepkového oleje
1 červená cibule
3 stroužky česneku
2 cm čerstvého zázvoru
165 ml kokosového mléka
2 lžíce omáčky sriraja
1 lžíce cukru
1 lžíce limetkové šťávy
čerstvý koriandr

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa naklepeme a nakrájíme na silnější proužky. Kukuřičný škrob smícháme s rybí omáčkou a v této směsi masové kousky obalíme. Rozehřejeme lžíci oleje a na něm opečeme z obou stran naložené kousky masa. Stačí tak 5 minut. Maso z pánve dáme stranou.

  2. Orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a najemno nasekaný zázvor. Přidáme prolisovaný česnek. Ještě tak půl minuty restujeme, aby se chutě propojily.

  3. Do pánve vrátíme kuřecí maso do pánve a prohřejeme. Zalijeme kokosovým mlékem. Přidáme omáčku sriraja. Přidáme cukr. Vše dobře promícháme a necháme na mírném ohni vařit ještě tak 5 minut. Občas promícháme.

  4. Podáváme na rýži, kterou částečně překryjeme masem s omáčkou. Posypeme natrhaným koriandrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!