Texaské žebírko

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

300-400 g hovězích kostek (nejlépe ze žeber)
olej nebo sádlo
velká cibule
1 rovná PL grilovacího koření
worchestrová omáčka
asi 5 stroužků česneku
1-2 feferonky
(lze vynechat a nahradit malou špetkou chilli koření)
vývar na podlití podle potřeby
malý rajčatový protlak
------
steril. nebo mraž. kukuřice (nemusí být)
konzerva fazolí
2–3 zeleninové papriky
konzerva krájených loupaných rajčat
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji nebo sádle zpěníme cibuli, až začne žloutnout. Pak přisypeme na kostky nakrájené hovězí maso (nejlépe seříznuté z hovězího žebra), přisypeme lžíci grilovacího koření, rajčatový protlak, přidáme pár kapek worch. omáčky a několik stroužků prolisovaného česneku, 1-2 feferonky (z čerstvých feferonek vyškrábeme semínka), podlijeme vývarem a dusíme v tlakovém hrnci nebo pod pokličkou v troubě téměř do změknutí masa.

  2. Pak přidáme očištěné pokrájené papriky, nakládaná rajčata a fazole, obojí z konzervy (čerstvá rajčata v létě nutno oloupat), můžeme přidat i kukuřici (z konzervy nebo mraženou). Dosolíme a dochutíme.

  3. Kdo nemá rád hodně pálivé, vynechá feferonku a okoření vše nakonec malou špetkou chilli koření. Podávala jsem vždy s krajíčky chleba, ale hodila by se i rýže.

  4. Pro pomalý hrnec: Pokud chceme pokrm dělat v pomalém hrnci, vložíme do něj všechny ingredience (i ve stejném pořadí), které jsou nad oddělující čarou a ty ostatní přidáme postupně, až ke konci vaření. Vhodné hlavně pro letní vaření, protože nemusíme stát u plotny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!