Těstoviny zapečené s vepřovými nudličkami a hráškem

Recepty, Těstoviny

Suroviny

500 g vepřové kýty
400 g těstovin
1 cibule
2 stroužky česneku
1 malá konzerva sterilovaného hrášku
3 lžíce dobrého kečupu
sůl
pepř
sladká paprika
3 vejce
asi 4 lžíce mléka
150 g strouhaného sýra (goudy nebo eidamu)
olej

Postup přípravy receptu

  1. Kýtu nakrájíme na nudličky. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme nudličky masa a restujeme, až se odpaří tekutina. Přidáme sůl, pepř, utřený česnek a sladkou papriku. Zastříkneme kečupem, krátce orestujeme a zalijeme malým množstvím horké vody. Směs dusíme pod pokličkou doměkka. Podle potřeby přiléváme horkou vodu, ale jen tolik, aby se maso nepřichytávalo ke dnu.

  2. Mezitím si v dostatečném množství osolené vody uvaříme těstoviny podle návodu na obalu. Hotové těstoviny scedíme, necháme okapat a dáme do zapékací misky.

  3. K měkkému masu přidáme scezený okapaný hrášek, promícháme a vše přidáme k těstovinám. Vejce rozšleháme v hrnku s mlékem, přidáme polovinu sýra a také vmícháme do těstovin. Zbytek sýra nasypeme navrch a těstoviny dáme do rozehřáté trouby. Zapékáme asi 15-20 minut dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!