Těstoviny se sladkokyselou zeleninou

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

olivový olej
2 jarní cibulky
2 stroužky česneku
3 karotky
paprika
lilek
hrnek rajčatové passaty
hrst baby špenátu
3 lžičky kaparů
sůl
bazalka
balsamico
med
těstoviny (fettuccine, linguine)

Postup přípravy receptu

  1. Lilek nakrájíme na kostičky, osolíme a necháme ho vypotit. Připravíme a nakrájíme i ostatní zeleninu - cibulky i s natí, česnek, mrkev, papriku a špenát. V hrnci rozehřejeme dostatečné množství olivového oleje a orestujeme na něm cibulku s česnekem, přidáme karotku a necháme rozvonět.

  2. Do hrnce přidáme vypocený lilek a necháme ho opéct. Přidáme papriku a vše zalijeme rajčatovou passatou. Přikryjeme pokličkou a dusíme do měkka. Ke konci dušení přidáme nasekaný špenát, bazalku a kapary. Ochutíme solí, balsamikem a medem. Výsledná chuť by měla být vyvážená - sladkokyselá.

  3. Podáváme s těstovinami typu fettuccine nebo linguine, ozdobené lísky čerstvé bazalky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!