Těstoviny s tvarůžkovými vejci

Recepty, Těstoviny

Suroviny

menší miska uvařených drobných těstovin
50 g slaniny (špeku)
jarní cibulka
2 kolečka tvarůžek (60 g)
2 vejce
2 lžíce smetany
čerstvě mletý pepř
sůl (opatrně)

Postup přípravy receptu

  1. Špek a cibulku na krájíme na drobno. Na nepřilnavé pánvi opečeme slaninu do křupava a přidáme cibulku - bílou část.

  2. Po zpěnění přidáme nakrájené tvarůžky. Když se začnou rozpouštět, přilijeme vejce rozšlehané se smetanou a malou špetkou soli.

  3. Necháme je srazit podle toho, jak je máme rádi. Buď je necháme krémové nebo je usmažíme úplně. Do hotových vajíček vmícháme těstoviny a dosolíme

  4. Na talíři posypeme čerstvě mletým pepřem a zelenou části cibulky. Podáváme horké třeba s nakládanou okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!