Těstoviny s pečeným lilkem, rajčaty a ricottou

Recepty, Těstoviny

Suroviny

150 g těstovin
1 lilek
6 středně velkých rajčat
1 menší cibule
2 stroužky česneku
8 zelených vypeckovaných oliv
olivový olej
150 g Ricotty
1,5 PL olivového citronového oleje
sůl
čerstvě mletý pepř
směs italských bylinek
2 lžíce parmazánu

Postup přípravy receptu

  1. Lilek omyjeme, nakrájíme na 2 cm plátky, osolíme a necháme chvilku vypotit. Pak osušíme, nakrájíme na kostky, dáme na plech vyložený pečícím papírem, promícháme s olivovým olejem, dáme do trouby vyhřáté na 190°c a pečeme dozlatova.

  2. Do osolené vody dáme vařit těstoviny. Rajčata nařízneme do kříže, zalijeme vroucí vodou, necháme chvilku stát a pak oloupeme.

  3. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli a česnek, po chvíli přidáme nakrájená rajčata, pepř, bylinky (samozřejmě můžeme použít čerstvé), osolíme a chvilku dusíme. Nakonec přidáme pečený lilek, nakrájené olivy, parmazán a už jen krátce prohřejeme a promícháme s uvařenými těstovinami.

  4. Ricottu smícháme s ochuceným olejem (nebo můžeme použít olivový olej a citronovou šťávu), osolíme a trochu opepříme.

  5. Těstoviny nandáme na talíř a navrch dáme noky, které jsme udělali z ochucené ricotty. Nakonec můžeme ještě trochu pokapat ochuceným olejem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!