Těstoviny s lososem ve smetaně

Recepty, Těstoviny

Suroviny

400 g libovolných těstovin (nejlépe nějaké nudle)
2 filety z lososa bez kůže
250 ml smetany (nejlépe Rama cremefine ke šlehání)
2 lžíce másla
4 stonky jarní cibulky
1 lžíce kaparů
citrónová šťáva
sůl
pepř
sekaný kopr
parmazán na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme na skus.

  2. Mezitím do větší pánve vlijeme smetanu, přidáme nakrájenou zelenou cibulku, lžíci nasekaných kaparů (+ několik celých kuliček), dvě lžíce másla a doprostřed pánve položíme porce lososa, které jsme osolili, opepřili, zakapali citrónovou šťávou a posypali sekaným koprem (viz. foto).

  3. Uvedeme k varu a přikryté necháme probublávat 5 minut.

  4. Odkryjeme a vidíme, že losos již začal lístkovat, proto mu vařečkou jemně pomůžeme.

  5. Necháme již odkryté vařit ještě 5 minut a hustotu omáčky regulujeme buď přilitím malého množství mléka nebo přidáním másla.

  6. Hotové promícháme s uvařenými těstovinami. Přípravu lze načasovat tak, že vše bude za 15 minut hotové. Porce posypeme nastrouhaným parmezánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!