Těstoviny s hříbky v šunkové omáčce

Recepty, Těstoviny

Suroviny

500 g těstovin
300 g šunky vcelku
6 středně velkých hříbků
200 ml smetany ke šlehání
50 g smetanového sýru se šunkou (např. Apetito)
máslo
mléko
hladká mouka
3 stroužky česneku
bylinková sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Šunku nakrájíme na hranolky a opečeme na zpěněném másle.

  2. Zasypeme vrchovatou lžící mouky, prosmahneme a zalijeme šlehačkou.

  3. Omáčku povolíme mlékem a necháme v ní rozpustit tavený sýr.

  4. Přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř a plátky hříbků.

  5. Houby v omáčce uvaříme na skus, upravíme hustotu omáčky a dochutíme solí a pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!