Těstoviny s domácí kari - sýrovou omáčkou a hlívou ústřičnou

Recepty, Těstoviny

Suroviny

1 balíček libovolných těstovin
200 g hlívy ústřičné nebo žampiónků
1-2 PL olivového oleje
1 jarní cibulka
sůl
drcený kmín
sypká červená paprika
2 malé Lučiny
+ /60 g balkánského sýra
kari koření podle každého
petrželka
+
1/2 masoxu (nebo zeleninového bujónu)
100 ml cca vody nebo vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme podle návodu.

  2. Hlívu očistíme a pokrájíme na malé kousky.

  3. Pokrájenou jarní cibulku orestujeme na oleji a přidáme hlívu ústřičnou, drcený kmín, sůl, malinko červené sypké papriky a restujeme s přidáním vývaru do měkka.

  4. Ve druhé nádobě si rozpustíme půlku masoxu nebo bujónu ve 100 ml vody a zahříváme.

  5. Když se bujón v teplé vodě rozpustí, vmícháme do něj dvě Lučiny a stále mícháme na hustší kašičku. Kdo chce, přidá rozdrobený balkánský sýr, kdo nechce, nechá roztavit jen lučinu.

  6. Nakonec vmícháme do této sýrové směsi, kari koření, dochutíme a přidáme nasekanou perželku.

  7. Na talíři pak do těstovin uděláme uprostřed důlek, kam nalijeme orestovanou hlívu.

  8. Sýrovou, kari omáčku nalijeme na těstoviny, nebo jak kdo chce a má rád. Pokrm je velmi chutný, tuto omáčku používám s různými obměnami na těstoviny všech druhů.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!