Těstovinový salát – verze TUŇÁK
Recepty, SalátySuroviny
- 2 konzervy tuňáka ve vlastní šťávě
- 3 jarní cibulky
- 2 syrová vejce
- 3 dcl oleje
- 3 uvařená vejce
- 200 g cherry rajčátek
- 1/2 salátové okurky
- sůl
- pepř
- těstoviny
Postup Těstovinový salát – verze TUŇÁK
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme si dle návodu na obalu polovinu sáčku těstovin (pene) a necháme vychladnout.
Cherry rajčátka překrojíme pouze na polovinu. Uvařená vejce nakrájíme kráječem vajec na osminky, salátovou okurku na kostičky. Jarní cibulku nakrájíme na hrubší kolečka.
Obě syrová vejce rozklepneme a dáme do užší a vyšší nádoby a přilijeme 3 dcl oleje. Za pomocí ponorného mixeru vytvoříme domácí majonézu, kterou, osolíme a opepříme.
Do větší mísy dáme těstoviny a všechny pokrájené ingredience. Lehce vmícháme obsah obou konzerv tuňáka, již bez šťávy a dochutíme solí a pepřem. Přidáme domácí majonézu a opatrně promícháme všechny ingredience.
Vzniklý salát dáme vychladit do lednice. Podáváme samotné nebo můžeme přikusovat libovolné oblíbené pečivo.