Těstovinový salát – verze TUŇÁK

Recepty, Saláty

Suroviny

2 konzervy tuňáka ve vlastní šťávě
3 jarní cibulky
2 syrová vejce
3 dcl oleje
3 uvařená vejce
200 g cherry rajčátek
1/2 salátové okurky
sůl
pepř
těstoviny

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme si dle návodu na obalu polovinu sáčku těstovin (pene) a necháme vychladnout.

  2. Cherry rajčátka překrojíme pouze na polovinu. Uvařená vejce nakrájíme kráječem vajec na osminky, salátovou okurku na kostičky. Jarní cibulku nakrájíme na hrubší kolečka.

  3. Obě syrová vejce rozklepneme a dáme do užší a vyšší nádoby a přilijeme 3 dcl oleje. Za pomocí ponorného mixeru vytvoříme domácí majonézu, kterou, osolíme a opepříme.

  4. Do větší mísy dáme těstoviny a všechny pokrájené ingredience. Lehce vmícháme obsah obou konzerv tuňáka, již bez šťávy a dochutíme solí a pepřem. Přidáme domácí majonézu a opatrně promícháme všechny ingredience.

  5. Vzniklý salát dáme vychladit do lednice. Podáváme samotné nebo můžeme přikusovat libovolné oblíbené pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!